Menu

Latvijos Ministras Pirmininkas M. Kučinskis apsilankė didžiausioje statybinių mišinių gamykloje Baltijos valstybėse

Kovo 3 d., ketvirtadienį, Latvijos Ministras Pirmininkas Maris Kučinskis, kuris yra atvykęs oficialaus vizito į Lietuvą, apsilankė „Sakret“ gamykloje – vienoje iš didžiausių sausųjų statybinių mišinių gamykloje Baltijos valstybėse.

„Ši bendrovė yra akivaizdus Latvijos ir Lietuvos ekonominių santykių brandos bei jų potencialo įrodymas“, – apžiūrėjęs „Sakret“ gamyklą pareiškė Ministras Pirmininkas. Jis priminė, kad Lietuva yra didžiausia Latvijos prekybos partnerė bei viena iš daugiausiai Latvijoje investuojančių valstybių, ir „Sakret“ bendrovės veikla yra paminėtinas indėlis į abiejų valstybių ekonomiką. „Man iš tiesų teikia pasitenkinimą mūsų valstybių ekonomikos galimybės ir mūsų bendrovių gebėjimas sėkmingai įgyvendinti konkurencingus projektus tarptautiniu lygmeniu“, – sakė M. Kučinskis.

Lankydamasis Lietuvoje M. Kučinskis kaimyninės šalies kolegoms ne vieną kartą pareiškė pasitenkinimą veiksmingu ekonominiu bendradarbiavimu ir lietuvius bei latvius ragino dar tinkamiau išnaudoti vieniems kitų galimybes.

Statant didžiausią Baltijos valstybėse sausųjų statybinių mišinių gamyklą „Sakret“, kuri savo veiklą pradėjo 2008 m., buvo investuota 10 mln. eurų. Ši moderni gamykla yra viena iš didžiausių Latvijos investicijų Lietuvoje. Ši bendrovė yra viena iš pirmųjų gamintojų Baltijos valstybėse, ėmusi taikyti naują požiūrį į įprastas statybines medžiagas ir pasiūliusi pramoniniu būdu gaminamus mišinius.

Pabrėžtina, kad „Sakret“ taip pat skiria išteklių skleisti praktinę patirtį Latvijoje, t. y. „Sakret“ bendradarbiauja su aukštosiomis mokyklomis ir perteikia studentams teorines bei praktines žinias.

Back to Top