Menu

DryMix.info skelbia informaciją apie SAKRET

„Sakret Baltics“ neseniai pradėjo bendradarbiauti su Rygos technikos universitetu (RTU), kad įdiegtų 3D betono spausdinimo technologiją ir įkurtų laboratoriją, kuri būtų mokomoji bazė bei infrastruktūra studentams, mokslininkams, naujoms verslo įmonėms ir statybos pramonei.  

„Sakret“ pagal taikomosios programos technologiją gamins skiedinį 3D spausdintuvui, ir RTU mokslininkai laboratorijoje atliks bandymus su šiuo jų sukurtu 3D spausdintuvu. RTU mokslininkai pirminiams bandymams jau naudojo „Sakret“ skiedinį.

Mokslininkų užduotis – nustatyti, kiek spausdintuvo parametrai lemia darbą su medžiaga, kokio aukščio objektus galima išspausdinti ir kaip galima sukurti laisvos formos elementus. Taip pat bus skiriama dėmesio 3D betono spausdinimo technologijoms, įprastinio portlandcemenčio (OPC) dalių pakeitimui pramoninėmis atliekomis, tokiomis kaip degieji skalūnų pelenai, kogeneracinės elektrinės pelenai, siekiant sumažinti išmetamą CO2 kiekį. 

Bendradarbiavimo tikslas – įgyti žinių ir patirties 3D betono spausdinimo srityje. „Sakret“ betono naudojimą 3D spausdinimui laiko augimo galimybe Baltijos šalyse ir už jų ribų, ypač Vakarų Europoje. 3D betono spausdinimas yra novatoriška mokslo ir technologijų plėtros kryptis, besiplečianti visame pasaulyje. Ši technologija yra tvari, užtikrina efektyvų žmogiškųjų išteklių ir medžiagų naudojimą, taip pat suteikia architektūros ir statybos sritims, galima sakyti, neribotas galimybes, vertinant formos, dydžio ir struktūros pasirinkimo požiūriu. 

Back to Top